Co testovat nemusíte

17.01.2017 16:55

V minulém článku jsem vysvětlil, že veškeré obchodní strategie a systémy, které byste chtěli vyzkoušet, musíte nejdříve otestovat na demu.

V tomto článku uvedu příklady, kdy nemá cenu cokoliv testovat. Konkrétně se jedná o podvody na binárních opcích.

Jeden z příkladů poslední doby je Obchodní ústav Martina Kollára. Kollár říká, že vás naučí ziskově obchodovat tak, jak obchoduje on sám, což mu údajně vydělalo miliony korun. Pravda to ale samozřejmě není, a pokud budete obchodovat podle jeho rad, peníze proděláte. Nemá smysl se tím vůbec zabývat, natož něco od něj testovat.

Jiný příklad je Honza Šrámek a jeho 25000 Kč denně. Šrámek také tvrdí, že má unikátní metodu pro vydělávání peněz na binárních opcích, ale v tomto případě ve vás ve skutečnosti jen odkáže do programu, který má obchodovat za vás. Ani ten netestujte, protože jeho demo je falešné a ukazuje nereálné výsledky.

Ze starší historie pak můžu zmínit například Tomáše Stodolu, který je samozřejmě také podvodníkem a obchodovat vás nenaučí. Ani jeho obchodní přístup testovat nemusíte.

Obecně se dá říct, že pokud vám někdo říká, že vás zadarmo naučí obchodovat ziskově, nebo že vám bude zadarmo posílat ziskové obchodní tipy, nebo že za vás bude zadarmo a ziskově obchodovat program, jedná se podvod. Peníze zadarmo nejsou a podle tohoto pravidla můžete posuzovat všechny programy a strategie, které se vám nabízejí.